Bir Çevirmen Olarak İçini Dökmek

Mugen Sakura | Mart 17, 2021 |

 



 

Merhaba öncelikle, uzun zamandır bloğa yazı yazmıyorum ama bugün iyi bir şey için yazmayacağım. Biraz içimi dökmek istiyorum buraya.  

 

Hiçbir şekilde çevirdiğim dizi ya da filmin herhangi platformda yayımlanmasını istemiyorum. Gerçekten bunu yapanların aklından ne geçiyor çünkü o filmin ve dizinin izlenmesi istiyorsa bloğun linkini verebilir ama onlar ne yapıyor üzerimizden etkileşim hatta para kazanıyor. Ben buradan hiçbir şekilde para falan kazanmıyorum. Üstelik ben mezun bir çevirmenim. Yaklaşık burada çeviri yapalı 5 yıl oluyor ve gerçekten isteyerek çeviri yapmaya başladım çünkü çeviri yapmak beni mutlu ediyor. Artı Japon dizi ve filmleri çok fazla çeviren yok ondan dolayı çeviri yapıp sizlerle buluşturmak beni daha da mutlu ediyor. Fakat bu şekilde yapan insanlar oldukça ne heves kalıyor ne de başka bir şey. Çalınan çeviriler yüzünden çeviriyi bırakan da oldu site kapatan da çünkü çalınmayı geçtim insanlar çalan kişiye teşekkür edip minnetlerini sunuyor. Çeviren kişi için bu ne kadar kırıcı ve üzücü bir düşünün. Çevirirken saatlerimiz veriyoruz ama birileri gelip indirme tuşuna basıp başka yerlere yüklüyor ve insanlar da çevirmen yerine onlara teşekkür ediyor. Her neyse uzatmak istemiyorum ama hiçbir şekilde çeviri ve video dahil bir yerde yayımlamasını istemiyorum. Eğer başka yerlerde görürseniz lütfen bana bildirin. 

 

 

Ayrıca bloğun Twitter hesabını da takip ederseniz sevinirim, daha kolay bildirim alırsınız. Ayrıca Instagram ve Facebook da var.


Twitter
Instagram
Facebook

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI