Mezun Bir Mütercim Tercüman Olarak Geri Dönüyorum?

Mugen Sakura | Ekim 18, 2023 |





Merhaba,

Aslında nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum, ama yine de yazmak istedim. Kimler bu yazıyı okur, onu da bilmiyorum, ama eğer okursanız, lütfen en azından bir yorum yapın, böylece beni yalnız hissetmeyeceğim.

Uzun bir süre boyunca burada yoktum, ve inanın ki bu süreç benim için hiç de kolay olmadı. Geçen yıl, o kadar yoğun bir dönem geçirdim ki anlatamam. Geçen yaz, kendime ayırabileceğim bir vaktim bile yoktu. Çok fazla kişisel ayrıntılara girmek istemiyorum, ancak geçtiğimiz dönem benim için tam anlamıyla bir maraton gibiydi.

Bu yıl da mezuniyet yılımdı ve bu yılın benim için ne kadar önemli olduğunu anlatamam. Mezun olma hayaliyle yaşadım, ve sonunda bu hayalim gerçek oldu. Biliyor musunuz? Sadece birkaç hafta önce resmi olarak mezun oldum ve karşınızda, mütercim tercüman olarak duruyorum. 

Birkaç hafta içinde diplomamı almaya gideceğim, ve o anın hayali bile beni heyecanlandırıyor. Çünkü cidden tırnaklarımı kazıyarak bu konuma geldim. Her aşaması benim için unutulmaz bir serüven oldu, ve bu blog, işte tam burada devreye girdi de diyebiliriz. Aslında, burası, benim mütercim tercümanlık bölümünü okumaya iten ve mezun olmamı sağlayan en büyük destekçim oldu. Bu blog sayesinde bu bölümü okumaya başladım ve başarıya ulaştım diyebilirim. Her çeviri deneyimi, beni bu yolda daha da güçlendirdi ve inandırdı.

Bu yazının yazılma amacı, buranın benim için neden bu kadar özel olduğunu anlatmaktı aslında. Bu blog, benim için bir yolculuğun başlangıcıydı ve şimdi bu yolculuğun bir dönemini kapatıyoruz. Ancak her şey yeni başlıyoruz da diyebiliriz. Demiştim ya hani size Sakura her yıl güzelce yeniden açar diye işte ben de açmaya geldim.

Her şeyi hızlıdan almayacağım elbette çünkü aslında geçen hafta küçük bir ameliyat oldum ama iyileşme süreci uzun sürecek. Fakat bu süreçte çeviriye de başladım ve yarım kalanları bitiriyoruz ve yenileri ile birlikle tam gaz devam ediyoruz. Umarım bu noktaya kadar okumuşsunuzdur, eğer öyle ise çok teşekkür ederim. Nedense bu satırları yazarken duygulandım. Neyse, hadi sakuralar gibi yeniden açıp başlayalım yeni bir sayfaya. 🌸



Yazıma bu güzel adamın gülüşü ile sonlandırıyorum, sana gülmek çok yakışıyor Haruma :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright 2013 © BİR OTAKUNUN DÜNYASI

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI